Сучасна система димовидалення - необхідний елемент протипожежної сигналізації, що забезпечує безпечну і оперативну евакуацію людей із задимленого і палаючої будівлі. Складається зі спеціальних датчиків і автономної вентиляції проточно-витяжної типу з ручним або автоматичним управлінням. Обов'язкова до установки в будівлі будь-якого типу: від промислових цехів до приватних будинків.

Закладка повноцінної системи димовидалення здійснюється на етапі зведення споруди та відображається у проектній документації. всі роботи з проектування та монтажу установок видалення диму з приміщення регулюються СНіПами.

Системы безопасности

Види систем димовидалення

Наша компанія здійснює проектування, монтаж і технічне обслуговування систем протидимного захисту:

  • Динамічних. Усунення диму і шкідливих випарів здійснюється за допомогою вентиляторів одночасно «висмоктують» дим і наповнюють приміщення свіжим повітрям;
  • Статистичних. Передбачають автоматичне блокування задимлення в місці загоряння шляхом відключення вентиляції.

Оперативне і якісне усунення задимлення проводиться через існуючі або окремі шахти. Щоб домогтися необхідної межі вогнестійкості загальної вентиляції будівлі майстра попередньо обробляють їх спеціальними вогнезахисними складами.

Фахівці SSBB для максимальної ефективності усунення задимлення і очищення повітря в будові рекомендують використовувати окремі вентиляційні канали.

Для їх створення використовуються спеціальні вентилятори і повітроводи. На відміну від звичайних вони працюють тривалий час при високих температурах, безперервно перекачуючи дим і шкідливі гази з приміщень.

Монтаж систем димовидалення

Роботи по збірці і установці обладнання включають монтаж:

  1. Пожежних клапанів.
  2. Вентиляторів.
  3. Магістральних каналів і вогнестійких пожежних коробів (в приміщеннях).
  4. Зенітних ліхтарів на покрівлі будинку для оперативного викиду продуктів горіння в атмосферу.

Все складально-монтажні та пуско-налагоджувальні роботи проводяться згідно з вимогами до систем димовидалення, прописаним в ДБН В.2.5-67 діє до: 2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування»

Обслуговування систем димовидалення

Технічне обслуговування установок співробітниками SSBB здійснюється згідно з регламентом, але не рідше одного разу на рік (вимога діючих Правил пожежної безпеки України). Також обов'язково проводиться після закінчення ремонтних робіт і монтажу системи.

Після завершення ТО складається протокол випробувань протидимного захисту. У документі чітко фіксуються всі параметри роботи обладнання.